Avukatların Sesi Kesilirse Yurttaşların Nefesi Kesilir

İzmir Barosu olarak, Türkiye’de ve dünyada insan haklarının korunması ve gelişimi mücadelesini sürdüren tüm meslektaşlarımızı selamlıyor, avukatların sesinin yurttaşın nefesi olduğunun bilinciyle tüm meslektaşlarımızı 24 Ocak 2019 günü saat 16:00'da İstanbul Galatasaray Meydanı’na davet ediyoruz.

23:51 . 21 Ocak 2019

Bugün, Türkiye’de ve dünyada, sadece savundukları müvekkilleri ve yerine getirdikleri mesleki faaliyetleri, siyasi iktidarların “hoşuna” gitmediği için binlerce meslektaşımız tutsaktır. Avukatlara ve avukatlık mesleğine yönelik olarak Türkiye’de uzun yıllardır yaratılan baskı ve şiddet ortamı ile mesleğimizin özgür ve güvenli bir şekilde yapılamayacak duruma getirilmeye çalışıldığının farkındayız. Mesleğimize yönelik her türlü saldırının karşısında, meslektaşlarımızın her zaman yanında olmaya devam edeceğiz.