Cumhuriyetin Tüm Kazanımlarını Korumak İçin Yorulmadan Mücadele Edeceğiz

11:45 . 23 Aralık 2018

İzmir Barosu üyesi meslektaşlarımız, 23 Aralık 1930 tarihinde gericiler tarafından katledilen devrim şehitleri Asteğmen Mustafa Fehmi Kubilay, bekçiler Hasan ve Şevki’yi anma törenlerine cübbeleriyle katıldılar.

İzmir Barosu Başkan Yardımcısı Av. Özgür Yılmazer, İzmir Barosu yönetim kurulu üyeleri Av. Burcu Ece Güler, Av. Sinan Balcılar, Menemen Baro Temsilcisi Av. Koray Yücel ile İzmir Barosu mensubu avukatların katıldığı anma töreninde konuşan İzmir Barosu Başkan Yardımcısı Av. Özgür Yılmazer Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk “ Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz. En doğru, en hakiki tarikat, medeniyet tarikatıdır." dedi. “İnandılar, dövüştüler, öldüler. Bıraktıkları emanetin bekçisiyiz” diyen Av. Özgür Yılmazer Mustafa Kemal Atatürk'ün "Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz. En doğru, en hakiki tarikat, medeniyet tarikatıdır" sözünü hatırlatarak, “bu sözün yolunda giderek bu uğurda canını veren Devrim Şehidi Mustafa Fehmi Kubilay, Bekçi Hasan ve Şevki’yi saygıyla anıyoruz. İzmir Barosu olarak Cumhuriyetin tüm kazanımlarını korumak için yorulmadan mücadele edeceğiz. Geçmişte ve günümüzde karanlığa direnenlere selam olsun” dedi.