İzmir Barosu Jeotermale Karşı Direnen Köylülerin Yanında

İzmir Barosu Yönetim Kurulu üyeleri Av. Hüseyin Yıldız ve Av. Sinan Balcılar, topraklarında jeotermal enerji santrali (JES) yapılmasına karşı günlerdir direnen Aydın Kızılcaköylülere destek amacıyla bölgeye gittiler.

20:22 . 06 Aralık 2018

Sabaha karşı jeotermal için ayrılan araziye jandarma nezaretinde tel çit çekildiğini ifade eden İzmir Barosu Kent ve Çevre Komisyonu İlgili Yönetim Kurulu Üyesi Av. Sinan Balcılar, yapılan işlemin hukuksuz olduğunu, araziye tel örgü çekilmesinin JES çalışmasının bir parçası niteliğini taşıdığını ve köylülerin yaşam alanlarını koruma mücadelesinin meşru olduğunu belirtti.  Av. Sinan Balcılar “jeotermale karşı direnen teyzelerimize biber gazı sıkılmış. İzmir Barosu olarak Aydın Barosu ile birlikte Kızılcaköy halkının yanındayız” dedi.

Köylüler ise JES şirketinin arazi etrafındaki tel örgüleri kaldırıp, alanı boşaltana kadar mücadelede kararlı olduklarını söylüyor.