HABERLER

🏠  Anasayfa  ➝  Haberler

İzmir Barosu, Öykü Arin ve Tüm Lösemi Hastaları İçin Kök Hücre ve Kan Bağışı Kampanyası Düzenledi

Sayfayı Yazdır Küçük Font Büyük Font

İzmir Barosu, Öykü Arin ve Tüm Lösemi Hastaları İçin Kök Hücre ve Kan Bağışı Kampanyası Düzenledi

09:42 . 29 Kasım 2018

İzmir Barosu, 27 Kasım 2018 günü Baro Vestiyerİ'nde Öykü Arin ve Tüm Lösemi Hastaları İçin Kök Hücre ve Kan Bağışı Kampanyası Düzenledi

 

İzmir Barosu, nadir görülen Juvenil Miyelomonositik Lösemi (JMML) hastalığı tanısıyla ilik nakli olmayı bekleyen 3,5 yaşındaki Öykü Arin Yazıcı ile diğer lösemili hastalar için kök hücre ve kan bağışı kampanyası düzenledi.

 

Çok sayıda meslektaşımızın donör olabilmek amacıyla katıldığı kampanyaya ilişkin konuşan İzmir Barosu genel Sekreteri Av. Perihan Çağrışım Kayadelen kök hücre bağışı çağrısı yaparak, "Öykü Arin gibi birçok çocuğumuza umut olabilmek adına bu projeyi başlattık. Bize bu noktada destek veren Kızılay’a teşekkür ederiz. Acil bir talepti bu. Bizi kırmayıp, geldiler. Ayrıca meslektaşlarımızdan da yoğun bir katılım var. Buradan herkese şunu hatırlatmak istiyorum; kök hücre nakli hayat kurtarıyor. Herkesi kök hücre için bağışta bulunmaya davet ediyoruz" dedi.

 

İzmir Barosu tarafından düzenlenen katılamayan ve donör olmak isteyen meslektaşlarımız Kızılay Kan Merkezlerine ya da mobil araçlarına başvurarak bu taleplerini iletmeleri halinde kan örnekleri alınacaktır.