Haberi Yazdır Küçük Font Büyük Font

Cumhuriyet Bayramını Coşkuyla Kutladık

29.10.2018 23:45:05

İzmir Barosu, Cumhuriyetimizin 95. yıldönümünü coşkuyla kutladı. Başkan Av. Özkan Yücel, Yönetim Kurulu Üyeleri ve yüzlerce meslektaşımızdan oluşan büyük bir kalabalıkla Cumhuriyet Bayramı kortejine katılan İzmir Barosu, halk tarafından coşkulu alkışlarla karşılandı.

İzmir Barosu'nun "Gericiliğe ve Emperyalizme Karşı 110 Yıl!", "Cumhuriyet İçin Bağımsız Yargı, Bağımsız Yargı İçin Cumhuriyet" ve "Laik Cumhuriyetin Avukatıyız" pankartları ile gerçekleştirdiği geçiş töreni sonrası bir açıklama yapan Baro Başkanı Av. Özkan Yücel, Valiliğin Cumhuriyet Bayramı kutlamalarına sadece yirmi kişi ile katılabilirsiniz şeklindeki yazısını hayretle karşıladıklarını söyleyerek, İzmir Barosu’nun ve İzmir Barosu üyesi avukatların Cumhuriyetin kurucu değerlerinin yüceltildiği özel günlere ilginin türlü bahanelerle azaltılmak istenmesini kabul etmelerinin mümkün olamayacağını vurguladı. Yönetim Kurulu tarafından alınan karar sonrası Baroya getirilmek istenen 20 kişilik sınırı yüzlerce avukatın katılımı ile aştıklarını belirten Av. Özkan Yücel, sözlerini “Bizde bu dayanışma varken, İzmir Barosu hiçbir güç önünde eğilmeyecektir. Bundan emin olabilirsiniz. Bugün bir kere daha Cumhuriyet’in bütün değerlerine sahip çıktığımızı, onları daha ileri taşıma azminde olduğumuzu gösterdik. Katılımınız ve desteğiniz için çok teşekkür ederim” şeklinde tamamladı.