Haberi Yazdır Küçük Font Büyük Font

Çocuk İstismarı İle Mücadelede Avukatın Rolü Atölye Çalışmasının İkincisi Yapıldı

08.10.2018 10:30:47

İzmir Barosu tarafından, çocuk ihmal ve istismarı davalarında görev alacak meslektaşlarımıza yönelik olarak atölye çalışmalarının ikincisi 6-7 Ekim 2018 günlerinde düzenledi.

İzmir Barosu tarafından, çocuk ihmal ve istismarı davalarında görev alacak meslektaşlarımıza yönelik olarak atölye çalışmalarının ikincisi düzenledi.

6-7 Ekim 2018 günlerinde düzenlenen atölye çalışmasına katılan 30 meslektaşımız, eğitimcilerle birlikte, Çocuk Adalet Sisteminin Genel Özellikleri, Çocuğun Ceza Sorumluluğunun Belirlenmesi, Çocuk Koruma Kanunu Sistem ve Uygulaması, Hukuk Yargılamasında Sosyal İnceleme Raporları, Çocuk İzlem Merkezi Uygulamaları, Suça Sürüklenen Çocuk Müdafi Olarak Avukatın Rolü, Mağdur Çocuk Vekili Olarak Avukatın Rolü konuları üzerinde çalıştılar.

Çalışma sonunda katılımcı meslektaşlarımıza sertifikalarını veren İzmir Barosu Başkan Vekili Av. Mustafa Çetin, “çocuklar bizim geleceğimiz. Gerçekten gönüllü ve uzman kişilerin çocuk yargılamalarında görev almasını istiyoruz” dedi. Bundan sonraki dönemde de birçok konuda uzmanlaşmaya yönelik eğitimlerin yapılacağını ifade eden Av. Mustafa Çetin, çocuk ihmal ve istismarı konusunda yapılan atölye çalışmalarının da on beş günde bir düzenlenmeye devam edeceğini dile getirdi.