Haberi Yazdır Küçük Font Büyük Font

Dünyanın Dört Bir Yanından Öğrenciler İzmir Barosu’nu Ziyaret Etti

20.09.2018 15:25:55
Dünyanın Dört Bir Yanından Öğrenciler İzmir Barosu’nu Ziyaret Etti

Geleceğin liderlerini yetiştirmeyi amaçlayan uluslararası gençlik organizasyonu AISEC’in “Güçlü Kadınlar” projesi kapsamında Türkiye’de bulunan Polonya, Romanya, Pakistan, İtalya, Tunus, Fas, Filipinler ve Malezya’dan 19 üniversite öğrencisi İzmir Barosu’nu ziyaret etti.

İzmir Barosu Genel Sekreteri ve Çocuk Hakları Merkezi Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Av. İlke Erol, İzmir Barosu CMK Servisi Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Av. H. Betül Harmanşah ile Kadın Hakları Merkezi Üyesi Av. Figen Merder’in ağırladığı öğrencilerin ziyareti sırasında kadın ve çocuk hakları konusunda Türkiye'deki yasal düzenlemeler, uygulama ve baroların rolü konusunda bilgi verildi. Ziyaret sırasında İzmir Barosu’nun bu alanlardaki çalışmalarını anlatan Baro Genel Sekreteri Av. İlke Erol, özellikle kadına yönelik şiddet ve çocuk istismarıyla mücadele alanında baroların önemli çalışmalara imza atarak toplumda farkındalık yarattıklarını dile getirdi.