Haberi Yazdır Küçük Font Büyük Font

Görevini Yaparken Saldırıya Uğrayan Meslektaşımızın Yanındayız

08.09.2018 11:38:24
Görevini Yaparken Saldırıya Uğrayan Meslektaşımızın Yanındayız

İzmir Barosu olarak meslektaşımıza yönelen bu hukuk dışı uygulamanın her safhasının sonuna kadar takipçisi olacağımızı ifade eder, daha önce yaşanan birçok örneğin aksine olaya ivedilikle müdahale ederek, olması gerektiği gibi etkin bir soruşturma yürüten Sayın Cumhuriyet Savcımıza da teşekkür ederiz.

İstanbul Bayrampaşa İlçe Emniyet Müdürlüğü Araştırma Büro Amirliği’nde müdafilik görevini yerine getirmeye çalışan bir meslektaşımızın, görevli komiser tarafından darp edildiği ve kendisine silah doğrultularak ateş edildiği belirtilmiştir. Bu konu basına da yansımış, sorumlular görevden uzaklaştırılarak Cumhuriyet Savcılığı tarafından haklarında soruşturma başlatılmıştır.

Her şeyden önce bir avukatın mesleki kimliği hedeflenerek darp edilmesi, gayrı insani muameleye maruz kalması kabul edilemez. Emniyet Müdürlükleri, karakollar vatandaşın güvenliğini sağlamak üzere görev yapmaktadırlar. Bununla birlikte hak arama özgürlüğünün ve adaletin güvencesi olan avukatların, görevlerini huzur ve güven içinde, bağımsız olarak yerine getirmelerine olanak sağlanmadığı bir yerde hiçbir bireyin güvence altında olamayacağını da anımsatmak isteriz.

Av. Mustafa Çetin

İzmir Barosu Başkan Vekili