Haberi Yazdır Küçük Font Büyük Font

Çocuk İşçiliğine İlişkin Mevzuata Genel Bir Bakış Başlıklı Atölye Çalışması Düzenlendi

10.08.2018 15:04:30

İzmir Barosu Çocuk Hakları Merkezi tarafından 8 Ağustos 2018 günü İzmir Demokrasi Üniversitesi’nden Dr. Öğretim Üyesi Ayça İzmirlioğlu’nun katıldığı “Çocuk İşçiliğine İlişkin Mevzuata Genel Bir Bakış” başlıklı bir atölye çalışması düzenlendi.

Çağımızın giderek büyüyen ve derinleşen sorunlarının başında gelen çocuk işçiliği kavramının tartışıldığı atölye çalışmasında öncelikle çocuk nedir sorusuna ulusal ve uluslararası mevzuattaki tanımlar çerçevesinde yanıt aranırken, yasal çelişkilere dikkat çekilerek, istihdam kavramlarının tanımı ve sınırları üzerinde duruldu.  Çocuk işçiliği sorununun hukuksal, ekonomik, sosyal ve kültürel boyutları ile tartışıldığı atölye çalışmasında yabancı çocuk işçiliği sorunu da tartışılarak toplumların geleceği konumundaki çocuklara yönelik ayrımcı davranışların ortadan kaldırılması amacıyla gerekli önlemlerin alınması ve eşitliğin sağlanması adına yapılan çalışmaların arttırılmasının önemine değinildi.

Çalışmanın sonunda İzmir Barosu Başkan Vekili Av. Mustafa Çetin ve İzmir Barosu Genel Sekreteri Av. İlke Erol tarafından Dr. Öğretim Üyesi Ayça İzmirlioğlu’na teşekkür belgesi sunuldu.