Haberi Yazdır Küçük Font Büyük Font

Stajyer Avukatlar Kurgusal Duruşmada Pratik Yaptılar

07.07.2018 13:23:24

İzmir Barosu tarafından her staj dönemi sonunda gerçekleştirilen kurgusal duruşma çalışmalarının yenisi 30 Haziran 2018 günü İzmir Adliyesi 5. ve 6. Ağır Ceza Mahkemeleri salonlarında gerçekleştirildi.

Ceza Hukuku alanında 21, Özel Hukuk alanında ise 16. kez gerçekleştirilen kurgusal duruşma çalışmasına 400 stajyer avukat katılarak teorik bilgilerini pratikte de sınamış oldular.

Kurgusal duruşma çalışmasını stajyer avukatların arasında ilgiyle izleyen İzmir Barosu Başkan Vekili Av. Mustafa Çetin, İzmir Barosu’nda staj yapmanın bir ayrıcalık olduğunu ifade ederek diğer barolarda bu tip pratik çalışmaların yapılmadığını söyledi. Staj döneminin mesleğe hazırlanmak için önemli olduğunu söyleyen Av. Mustafa Çetin, İzmir Barosu Staj Eğitim Merkezi’nin hazırladığı programla stajyer avukatların mesleğe teorik olduğu kadar pratik olarak da hazırlanma imkanı bulduklarını sözlerine ekledi. Son yıllarda hukuk fakültelerinin sayısının kontrolsüz bir şekilde arttığını, bu durumun da hukuk eğitiminin kalitesini düşürdüğünü söyleyen Av. Mustafa Çetin, “sizlere mesleğe başlamadan önce tavsiyem, kendinize yatırım yapmanız, bir konuda mutlaka uzmanlaşmanız. Çünkü bu kadar çok sayıda hukukçunun arasında farkındalık yaratmanız gerekiyor. Bunu da ancak kendinize yatırım yaparak, belli bir konuda uzmanlaşarak, yüksek lisans yaparak gerçekleştirebilirsiniz” dedi.