3600 Ek Gösterge Kamudaki Avukatları da Kapsamalıdır

30.05.2018 09:21:37
3600 Ek Gösterge Kamudaki Avukatları da Kapsamalıdır

24 Haziran seçimleri yaklaşırken tüm adayların ortak vaatleri arasında bulunan 3600 ek gösterge kamuda çalışan avukatları da kapsamalıdır.

Bu durum ek göstergeleri halen 3000'de kalan kamuda çalışan avukatlarla diğer kariyer meslek grupları arasında adaletsiz bir durum meydana getirmektedir.

Dolayısıyla 24 Haziran seçimleri yaklaşırken tüm adayların ortak vaatleri arasında bulunan 3600 ek gösterge, kamuda çalışan avukatları da kapsamalıdır. Bu anlamda, İzmir Barosu olarak polislere, din görevlilerine, öğretmenlere ve hemşirelere verileceği taahhüt edilen 3600 ek göstergenin, 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'na Ekli (I) Sayılı Cetvel'inde avukatlık hizmetleri sınıfına da verilmesi konusunun takipçisi olacağız.