HABERLER

🏠  Anasayfa  ➝  Haberler

İzmir Barosu Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi ve Avrupa Konseyi’ni Ziyaret Etti

Sayfayı Yazdır Küçük Font Büyük Font

İzmir Barosu, Strasbourg temasları kapsamında Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi, Avrupa Konseyi ve Strasbourg Adliyesi’ni ziyaret etti.

10:23 . 22 Ocak 2018

İzmir Barosu, Strasbourg temasları kapsamında Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi, Avrupa Konseyi ve Strasbourg Adliyesi’ni ziyaret etti.

 

Bir süredir Strasbourg’da temaslarda bulunan Av. Aydın Özcan Başkanlığı’ndaki 45 kişilik İzmir Barosu heyeti, son olarak Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi, Avrupa Konseyi ve Strasbourg Adliyesi’ni ziyaret ettiler.

 

Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi ziyaretine Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nde görevli Türk Hukukçu Onur Okşan eşlik ederek duruşma salonları gezdirdi ve yeni gelişmeler hakkında bilgi verdi. İzmir Barosu Başkanı Av. Aydın Özcan da Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nin, insan hakları hukuku alanında çok önemli bir görev üstlendiğini ve bu alanda zaman zaman tartışılsa da içtihat niteliğinde önemli kararlar aldığını söyleyerek, “hepimizin arzusu insan hakları ihlallerinin yaşanmadığı, hukukun üstün olduğu, yargının bağımsız olduğu bir dünya. İzmir Barosu olarak biz de bunun için mücadele ediyoruz” dedi.      

 

Heyet sonrasında Türkiye’nin de kurucu üyelerinden olduğu Avrupa Konseyi’ni ziyaret etti. Ziyarete Av. Zeynep Uysal Kenzler eşlik ederek Konsey hakkında detaylı bilgiler verdi. Kararların üye ülkeler tarafından yerine getirilmemesi halinde uygulanacak prosedürü anlatan Kenzler, aynı zamanda görev aldığı Avrupa Irkçılıkla Mücadele Komitesi’nin (ECRI) çalışmaları hakkında çok detaylı bilgiler aktardı ve Türkiye’den bir Baro grubunun ziyaretinden duydukları memnuniyeti dile getirdi.

 

Heyet son olarak Strasbourg Adliyesi’ni ziyaret etti.

 

İzmir Barosu’nun son yıllarda geliştirdiği uluslararası ilişkilere yeni halkalar eklemek için 17-21 Ocak 2018 günlerinde düzenlediği Strasbourg programı sırasında daha önce de Avrupa Parlamentosu ve Strasbourg Barosu ziyaret edilmişti.