Kadına Yönelik Şiddete Karşı Birleşin Mesajı

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreterliği’nin '25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü' kapsamında başlattığı ’Dünyayı Turuncuya Boyayalım’ etkinlikleri çerçevesinde İzmir Barosu’nun kadın yöneticileri ve kadın çalışanları turuncu tişörtler giyerek ‘Kadına Yönelik Şiddete Karşı Birleşin’ mesajı verdiler.

09:16 . 04 Aralık 2017

Düzenlenen etkinliğe İzmir Barosu’nun kadın yöneticileri olan Genel Sekreter Av. İlke Erol, yönetim kurulu üyeleri Av. Nilay Ertem Durlu, Av. Betül Harmanşah’ın yanısıra Baro Başkanı Av. Aydın Özcan, Başkan Yardımcısı Av. Mustafa Çetin, Sayman Av. Muammer Erçoban ve yönetim kurulu üyesi Av. Cem Cemal Coşkan da destek verdi.

İzmir Barosu Yönetim Kurulu ve Baro’nun kadın çalışanları, etkinliğin ardından İzmir Barosu’nun geleneksel cübbe giyme törenine geçerek burada bulunan yaklaşık 350 kişi önünde de “kadına yönelik şiddete hayır” mesajını tekrarladılar.

Baro Başkanı Av. Aydın Özcan törende yaptığı konuşmada, “İzmir Barosu kadına yönelik şiddete hayır diyor. Kadın yöneticilerimiz ve kadın çalışanlarımız da bugün turuncu tişörtleri giyerek kadına yönelik şiddetle mücadelede farkındalık yarattılar” dedi. İzmir Barosu Kadın Hakları Merkezi’nin kurulduğu 2011 Aralık ayından bu yana 3600 olayda hizmet verdiğini ifade eden Av. Aydın Özcan, Türkiye’de bir erkek şiddeti var. Neredeyse her gün bir kadınımız eşi, sevgilisi, aile bireyleri tarafından öldürülüyor ya da darp ediliyor. Alınan koruma kararları bile işe yaramıyor. Biz İzmir Barosu olarak Türkiye’nin hangi şehrinde olursa olsun kadına yönelik şiddet vakalarını yakından takip ediyoruz ve etmeye devam edeceğiz” dedi.

Tahir Elçi Cinayeti Aydınlatılmalıdır

Ülkemizde şiddetin neredeyse her alanda olağanlaştığını söyleyen Baro Başkanı Av. Aydın Özcan, iki yıl önce faili meçhul bir cinayete kurban giden Diyarbakır Barosu Başkanı Av. Tahir Elçi’yi hatırlattı. Av. Aydın Özcan baro başkanları toplantılarında defalarca kendisiyle çalışma fırsatı bulduğunu söyleyerek, “Av. Tahir Elçi, hukukun üstünlüğünü, yargı bağımsızlığını, temel hak ve özgürlükleri, ülkedeki kardeşliği savunan bir baro başkanıydı. Ölümü bütün meslektaşlarımızı büyük acıya boğdu” dedi. Aradan iki yıl geçmiş olmasına rağmen Tahir Elçi cinayetinin hala faillerinin bulunamadığını söyleyen Av. Aydın Özcan, “Devletin görevi Tahir Elçi cinayetinin faillerini tespit ederek gereğini yapmasıdır. Temel hak ve özgürlükler, hukukun üstünlüğü, yargı bağımsızlığı mücadelesi yapan Tahir Elçi gibi isimler ülkemizde maalesef o kadar az ki, bu değerlerimize sahip çıkmak durumundayız” dedi.