HABERLER

🏠  Anasayfa  ➝  Haberler

Engelli Hakları ve Çocuk İstismarına Karşı Önlemler Paneli yapıldı

Sayfayı Yazdır Küçük Font Büyük Font

İzmir Barosu, Ege Otizmliler Derneği ve Işıldayan Özel Çocuklar Eğitim Merkezi birlikteliği ile 22 Kasım 2017 günü “Engelli Hakları ve Çocuk İstismarına Karşı Önlemler” başlıklı bir panel düzenlendi. Panel öncesi İzmir Barosu Çocuk Hakları Merkezi üyesi avukatlar Büyükpark içinde bulunan Down Kafe’yi ziyaret ettiler.

10:11 . 24 Kasım 2017

İzmir Barosu, Ege Otizmliler Derneği ve Işıldayan Özel Çocuklar Eğitim Merkezi birlikteliği ile 22 Kasım 2017 günü “Engelli Hakları ve Çocuk İstismarına Karşı Önlemler” başlıklı bir panel düzenlendi. Panel öncesi İzmir Barosu Çocuk Hakları Merkezi üyesi meslektaşlarımız Büyükpark içinde bulunan Down Kafe’yi ziyaret ettiler.

 

Av. Gözde Uzsoy, Av. Aslı Karhan Liman ve Uzman Psikolog Mustafa Ekizler’in konuşmacı olarak katıldığı panele, İzmir Barosu Başkanı Av. Aydın Özcan, Bornova Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin Hamamcılar, İzmir Barosu Genel Sekreteri Av. İlke Erol, Ege Otizmliler Derneği Başkan Yardımcısı Ayşe Rua Çınar ve vatandaşlar da dinleyici olarak katıldılar.

 

Panelin açılış konuşmasını yapan İzmir Barosu Başkanı Av. Aydın Özcan, İzmir Barosu olarak, kadın hakları ve çocuk hakları konusunda çok yoğun bir çalışma içerisinde olduklarını ifade ederek, bu alanda adliye içerisinde merkezleri bulunan tek baro olduklarını ifade etti. Gerek Çocuk Hakları gerekse Kadın Hakları merkezlerine başvuran vatandaşlarımıza konularında uzman gönüllü avukatlar tarafından her türlü hukuki desteğin hiçbir ücret talep edilmeden verildiğini ifade eden Av. Aydın Özcan, sadece bu merkezlerle de sınırlı kalmayıp, okullardan ve bu alanlarda çalışan kuruluşlardan gelen her türlü ortak çalışma davetine katıldıklarını söyledi.

 

“Menderes’ten, Aladağ’a, Karaman’dan Van’a kadar Türkiye’nin her yerinde çocuk haklarını savunuyor ve açılan davalara İzmir Barosu olarak katılıyoruz” diyen Baro Başkanı Av. Aydın Özcan sözlerine, “bu davalarda önümüze çıkarılan her türlü engellere rağmen mücadelemizi sürdüreceğiz. Çünkü Avukatlık Kanunu biz avukatlara insan haklarını savunma görevini vermiştir” diyerek devam etti. Av. Aydın Özcan, Bornova Belediyesi’ne de İzmir’de bir ilki gerçekleştirerek açmış olduğu Down Kafe ve bu konuya gösterdiği duyarlılık nedeniyle teşekkür etti.

 

Ege Otizmliler Derneği Başkan Yardımcısı Ayşe Rua Çınar ise vermiş olduğu rakamlarla otizme dikkat çekti. 1975 yılında yapılan bir çalışmada 5000 çocuktan sadece bir tanesinin otizmle savaştığını bugünse bu rakamın 54 çocukta bire inmiş durumda olduğunu ifade eden Çınar, yapılan çalışmaların 2025 yılında bu rakamın her iki çocuktan bire ineceğini gösterdiğini söyledi. İzmir’de şu anda 7000 otizmli çocuk bulunduğunu söyleyen Ayşe Rua Çınar, otizmde tedavinin iyi ve yoğun bir eğitimle başlamasının önemli olduğunu vurguladı.

 

Panel öncesi Ege Otizmliler Derneği Başkan Yardımcısı Ayşe Rua Çınar, çalışmaya verdiği destekten dolayı İzmir Barosu Başkanı Av. Aydın Özcan’a bir plaket sundu.