İzmir Çocuk Cezaevi Ziyaret Edildi

İzmir Barosu Çocuk Hakları Merkezi, İzmir Barosu İnsan Hakları Merkezi ve İzmir Barosu Cezaevi Komisyonu üyesi meslektaşlarımız İzmir Çocuk Cezaevi'nde bulunan gençlerimizin gerçekleştirdiği 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı törenlerine katıldılar.

14:54 . 08 Haziran 2017

İzmir Barosu Genel Sekreteri ve İzmir Barosu Çocuk Hakları Merkezi Sorumlu Yönetim Kurulu üyesi Av. İlke Erol, İnsan Hakları Merkezi ve Cezaevi Komisyonu Sorumlu Yönetim Kurulu üyesi Av. H.Betül Harmanşah ve komisyonlarda çalışan gönüllü meslektaşlarımız Cezaevlerinden sorumlu İzmir Başsavcı Vekili Sayın Mehmet Fatih Öztürk'ün daveti üzerine, 17 Mayıs Çarşamba günü İzmir Çocuk Cezaevi'nde bulunan gençlerimizin gerçekleştirdiği 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı törenlerine katıldılar.

İzmir Cumhuriyet Başsavcı Vekili Fatih Mehmet Öztürk, Aliağa Başsavcısı Adem Aydemir, Cumhuriyet Savcısı Güneş Okur, Aliağa Belediye Başkan Yardımcısı Mehmedali Özkurt, yanı sıra İzmir Açık Ceza İnfaz Kurum Müdürü ve İzmir 1, 2, 3, 4 No’lu T tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurum Müdürleriyle İzmir Kadın Kapalı Ceza İnfaz Kurumu Müdürü'nün de hazır bulunduğu tören öncesinde kurum müdürü Vural Temur cezaevinin durumu hakkında bilgi aktardı.

Daha sonra cezaevini gezen meslektaşlarımız, çocukların kaldıkları odaları, sosyal alanları, hobi bahçelerini, oyun alanlarını, kendilerini geliştirecekleri spor ve sanatın herhangi bir dalında ders aldıkları derslikleri, ziyaret ederek ürettikleri el işlerini incelediler.

Aliağa Ceza İnfaz Kurumları Kampüs Cumhuriyet Savcısı Sayın Güneş OKUR, çocukların yaptığı vitray Atatürk portresini ziyareti gerçekleştiren heyete hediye etti.

Törende gençlerin gerçekleştirdiği spor ve halk oyunları performansları izleyicilerden büyük beğeni alırken, kurumda kalan diğer gençler de üzerlerinde ay yıldızlı tişört ve ellerinde Türk Bayrakları ile etkinliği izlediler.