Haberi Yazdır Küçük Font Büyük Font

İzmir ve Aydın Barolarından Kadına Karşı Şiddetle Mücadelede İşbirliği

09.05.2017 17:37:42

İzmir Barosu Kadın Hakları Merkezi avukatları, Aydın Barosu Kadın Hakları Komisyonu’nun davetiyle Aydın Barosu ev sahipliğinde düzenlenen “Sertifikalı Aile İçi Şiddetle Mücadele Semineri”ne katıldılar.

İzmir Barosu Kadın Hakları Merkezi Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Av. Seyide Uludağ’ın da katıldığı çalışmaya konuşmacı olarak katılan İzmir Barosu Kadın Hakları Merkezi’nde görevli avukatlar, Av. Tuğçe Denizer, Av. Seda Banu Akyüz, Av. Seda Gürer ve Av. Ebru Puğ, Toplumsal cinsiyet eşitliği, şiddet mağduru kadınlarla görüşme teknikleri, şiddet ve şiddet türleri, 6284 sayılı yasa, CEDAW Sözleşmesi ve İstanbul Sözleşmesi sunumlarını gerçekleştirdiler.

Seminer öncesinde konuşan Aydın Barosu Başkanı Av. Gökhan Bozkurt, yapılan eğitimin, avukatın topluma olan borcuyla ilgili bir eğitim olduğunu ifade ederek, özellikle toplumsal cinsiyet eşitliğinin üzerinde durulması gereken bir konu olduğunu vurguladı. “Kadın hakları konusunda başarılı çalışmalarla isminden sıkça söz ettiren İzmir Barosu’yla çalışmaktan büyük keyif duyuyoruz” diyen Aydın Barosu Başkanı Av. Gökhan Bozkurt, “biz avukatlar olarak her zaman bu işin öncülüğünü yapmak zorundayız” dedi.

İzmir Barosu Kadın Hakları Merkezi Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Av. Seyide Uludağ ise, İzmir Barosu Kadın Hakları Merkezi’nin sahip olduğu birikim ve deneyimi örnek bir ekip çalışmasıyla birleştirerek yaptığı etkin müdahalelerle kadına yönelik şiddet davalarında ülke çapında olumlu sonuçlar aldığını ve ses getirdiğini dile getirdi. Bu alanda barolar arası ortak çalışmalara büyük önem verdiklerini belirten Uludağ, davetleri nedeniyle Aydın Barosu’na da teşekkür etti.