Haberi Yazdır Küçük Font Büyük Font

İzmir Barosu Sandık Güvenliği İçin Gönüllü Meslektaşlarını Davet Ediyor

07.04.2017 22:29:57
İzmir Barosu Sandık Güvenliği İçin Gönüllü Meslektaşlarını Davet Ediyor

16 Nisan’da gerçekleştirilecek olan ve Anayasa değişikliğinin oylanacağı referandum esnasında gönüllü müşahitlerin hızlı bir şekilde karşılaştıkları hukuki sorunları iletebilmeleri ve seçim sürecinin hukuki anlamda güvenli şekilde yürümesi için avukat desteğinin sağlanması çok önemlidir. Bu sebeple İzmir Barosu olarak sandık güvenliğinin sağlanmasında gönüllü meslektaşlarımızı aramaktayız.

Bu çalışma  sonucu müşahitler; okul ve ilçe sorumluları kanalı ile İzmir Barosu tarafından organize edilen, sandık güvenliği ve seçim süreci konusunda eğitim almış donanımlı avukatlardan hukuki destek alabilecekler. Yine Baromuz tarafından oluşturulan kriz masası ile müşahitlerimiz akıllarına takılan tüm sorulara cevap bulabileceklerdir.

​İzmir Barosu tarafından kurumsal olarak avukat organizasyonun yapıldığının ilçe seçim kurulları ve sandık kurulları tarafından biliniyor olması müşahitlerin herhangi bir soruna müdahale ettiklerinde olumsuz sonuç alma ihtimalini ortadan kaldıracaktır. Böylelikle seçim günü müşahitlerin ve avukatların koordineleri olarak çalışıyor olmasının verdiği güven, seçmenlerde sandıklara gitme oranını da seçmenin sandıklara güveni ile doğru orantılı olarak arttıracaktır.

​Üyemiz olan tüm meslektaşlarımızı bu referandumda hukuki destek ve sandık güvenliğini sağlamak için desteğe ve göreve çağırıyoruz.

Bu organizasyonda bağımsız ve tarafsız bir platform olan İZMİRİN SANDIKLAR’ı ile işbirliği yapıyoruz.

Meslektaşlarımız İzmir Barosu'nun 0 (533) 491 33 98 numaralı telefonunu arayarak ya da  izmirinsandiklari.org sitesinden giriş yaparak görev almak istedikleri mahalle seçimini yapabilirler.

HALK OYLAMASI MÜŞAHİT REHBERİ

SANDIK KURULU İŞLEMLERİNE KARŞI ŞİKAYET DİLEKÇESİ