HABERLER

🏠  Anasayfa  ➝  Haberler

75. Dönem CMK Eğitim Semineri Tamamlandı

Sayfayı Yazdır Küçük Font Büyük Font

İzmir Barosu 75. Dönem CMK Eğitim Semineri 10-11-12 Mart 2017 günlerinde aktif eğitim yöntemleri kullanılarak gerçekleştirildi.

17:03 . 14 Mart 2017

İzmir Barosu 75. Dönem CMK Eğitim Semineri 10-11-12 Mart 2017 günlerinde aktif eğitim yöntemleri kullanılarak gerçekleştirildi.

 

59 meslektaşımızın katıldığı ve üç gün süren eğitim boyunca yakalama ve gözaltı, tutuklama, hukuka aykırı deliller sorunu, ceza yargılamasında deliller, görüşmede temel ilkeler, soruşturma-kovuşturma evreleri arasındaki farklar, doğrudan soru, kovuşturma evresi, duruşma pratik çalışması ve CMK sistem tanıtımları yapıldı.

 

Eğitim çalışması sonunda katılımcılara sertifikalarını sunan Baro Başkanımız Av. Aydın Özcan İzmir Barosu yönetimi olarak genç meslektaşlarımıza büyük önem verildiğini ifade ederek, “staj döneminden başlayarak kendilerini mesleğe hazırlıyoruz” dedi. Av. Aydın Özcan, “sisteme dahil olmaları ve bir an önce ekonomik olarak rahatlamaları için de CMK çalışmalarını her ay düzenliyoruz. Bu anlamda özellikle genç meslektaşlarımıza pozitif ayrımcılık sağlayan hizmetler için var gücümüzle çalışıyoruz. Özellikle kadın meslektaşlarımız olmak üzere tüm meslektaşlarımızın güvenliği önceliğimiz. Bu anlamda CMK taksi ile bir yandan gece görevine çıkan meslektaşlarımızın güvenli bir şekilde görev yerlerine ulaşmalarını sağlarken bir yandan da da kadın ve erkek meslektaşlarımız arasında haksız rekabeti ortadan kaldırıyoruz” dedi.

 

Aktif olarak çalışmaya katılan tüm katılımcılara ve özveriyle zaman ayırarak hiçbir karşılık beklemeksizin eğitim çalışmasının başından sonuna kadar çalışmada yer alan eğitimcilerimize teşekkür ederiz.

  

CMK Komisyon çalışmaları Çarşamba günleri yapılmakta olup katılmak isteyen tüm meslektaşlarımıza açıktır.