Haberi Yazdır Küçük Font Büyük Font

Türkiye Avrupa İlişkileri ve Türkiye’nin Demokrasiye Geçiş Süreci Konferansı Düzenlendi

14.03.2017 16:56:15

İzmir Barosu Atatürk Araştırma Merkezi tarafından Prof. Dr. Ergun Aybars’ın katılımıyla “Türkiye Avrupa İlişkileri ve Türkiye’nin Demokrasiye Geçiş Süreci” başlıklı bir konferans düzenlendi.

10 Mart 2017 Cuma günü düzenlenen konferansın açılış konuşmasını yapan İzmir Barosu Atatürk Araştırma Merkezi Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Av. Muammer Erçoban, İzmir Barosu’nun Atatürk ilke ve devrimleri ile cumhuriyet değerlerine büyük önem verdiğini belirterek, Atatürk Araştırma Merkezi tarafından iki haftada bir benzer toplantıların düzenleneceğini ifade etti.

Prof. Dr. Ergun Aybars yapmış olduğu konuşmada, Balkan Savaşı, 1. Dünya Savaşı ve İstiklal Savaşı sonrasında özellikle genç nüfus kaybedildiğini belirterek ülkede doktor, mühendis, mimar, yönetici sınıfın üst kademesini oluşturabileceğiniz yetişmiş insan olmadığını ifade etti. Atatürk’ün bu toplumun köklü bir devrime ihtiyacı olduğunu gördüğünü belirten Aybars, ancak bu devrimin ülkedeki koşullar gereği aşağıdan yukarıya değil, yukarıdan aşağıya gerçekleştirilebileceğini söyledi. Atatürk’ün demokrasiye geçmenin yolunun demokrasi kültürünü yaygınlaştırmak, etkinleştirmek ve kent kültürünü demokrasi üzerine inşa etmek olduğunu tespit ettiğini söyleyen Prof. Dr. Ergun Aybars Tevhidi Tedrisat Kanunu’nun da Cumhuriyetin en cesur kanunu olduğunu, bu kanunun eğitimde kadın erkek eşitliğini sağladığını, eğitimde özgürlüğü gerçekleştirdiğini ve bilime dayalı eğitimi laik bir eğitimin temelidir olduğunu ifade etti.