Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi ve Anayasa Mahkemesi Kararları Işığında Adil Yargılanma Hakkı Atölye Çalışması Yapıldı

İzmir Barosu tarafından 2 Mart 2017 günü Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi ve Anayasa Mahkemesi Kararları Işığında Adil Yargılanma Hakkı başlıklı bir atölye çalışması gerçekleştirildi.

17:10 . 06 Mart 2017

Av. Serkan Cengiz’in sunumunu yaptığı çalışmanın bir bölümüne Yargıtay Onursal Cumhuriyet Başsavcısı Sabih Kanadoğlu da katıldı.

Bir konuşma yapan İzmir Barosu Başkanı Av. Aydın Özcan, ülkemizde gerek hukuk davaları gerekse ceza davalarında makul sürede davaların sonuçlanması, gözaltı ve neredeyse yargısız infazlara ulaşacak boyutlardaki tutukluluk süreleri, tahliye taleplerinin kalıp cümlelerle ve somut gerekçelere dayandırılmadan reddedilmesi gibi konularda ciddi sıkıntılar olduğunu belirtti.

Av. Aydın Özcan, “hukukçular olarak bizler bu konularda mücadele etmek durumundayız. Ülkemizin ideal hukuk devleti ölçülerine getirebilmek için bu alanlarda çok mücadele etmemiz gerekiyor ve maalesef ki bu görev sadece biz avukatlara düşüyor. Çok hassasiyet gösteren hakimlerimiz var savcılarımız var. Onları ben İzmir’de de görüyorum ancak özellikle onlara yönelik de yapmış olduğumuz çalışmalara bir ya da iki hakim katılıyor. Bunları görüyoruz bu nedenle işimiz zor ama yılmayacağız” dedi.

Atölye çalışması sonunda katılım belgeleri Baro Başkanımız Av. Aydın Özcan ve Yargıtay Onursal Cumhuriyet Başsavcısı Sabih Kanadoğlu tarafından meslektaşlarımıza sunuldu.