İzmir Barosu Tiyatro Topluluğu Sahnede Güç ve İktidarı Hicvetti

İzmir Barosu Tiyatro Topluluğu, George Orwell’in Peter Hall tarafından sahneye aktarılan ve bir çiftlik dolusu hayvanın esaretten kurtulmak için çıktıkları yolda kendi türlerinin ihanetine uğramalarını anlatan ünlü eseri Hayvan Çiftliği’ni sergiledi.

10:13 . 01 Mart 2017

Fuar İzmir Sanat Sahnesi’nde 27 Şubat 2017 günü sergilenen oyun izleyicilerden büyük beğeni aldı.

Temsil sonunda bir konuşma yapan Baro Başkanı Av. Aydın Özcan, Hayvan Çiftliği’nin eşitlik, güç ve iktidar üzerine bir hiciv olduğunu belirterek oyunu izlerken günümüz Türkiyesinden izlere rastlandığını söyledi. İzmir Barosu’nun her ne kadar bir hukuk kurumu olsa da sanatsal faaliyetlere büyük önem verdiğini belirten Av. Aydın Özcan, “meslektaşlarımız temel hak ve özgürlükler, hukukun üstünlüğü, yargı bağımsızlığı ile ilgili mücadele verirken aynı zamanda kültürel faaliyetlerde de çok başarılı olduklarını her fırsatta kanıtlıyorlar” dedi. Tiyatro severlere bir de müjde veren Baro Başkanı Av. Aydın Özcan, 2018 yılında İzmir Barosu tarafından bir tiyatro festivali yapmak üzere gerekli çalışmalara başladıklarını ifade etti.

Oyunda, Merve Yüksel, Duygu Yılmazlar, Damla Küçük, Hazal Öziğneci, Şevket Burak İlbay, Ajda Kahraman, Ezgi Kılıç, İrem Dönmez ve Osman Ruhi Saat rol alırken kabin ekibi ise, Uğur Erdoğan ve Hüseyin Karakoç’tan oluştu.

2011 yılından bu yana çalışmalarını sürdüren İzmir Barosu Tiyatro Topluluğu, bugüne kadar çok kez sahne aldı. Festivallere de katılan topluluk amatör ruhla, profesyonel işler çıkarma düsturu ile yoluna devam ediyor.